Dear      If you can't read this email, please view it online

Is deze nieuwsbrief niet volledig leesbaar, klik dan HIER

Nieuwsbrief nr. 19 september 2021
Oud-leerlingenbond Klein Seminarie Roeselare vzw

Geachte   , Beste  ,
Na meer dan een jaar corona hopen we dat alles weer normaal wordt, ook onze activiteiten. Eerst komen er onze terugkomdagen in november en volgend jaar komt er opnieuw onze jaarlijkse uitstap. Dank zij nieuwe software steekt onze digitale nieuwsbrief in een nieuw jasje, met gemakkelijke links naar meer nieuws, video's of foto's. Hopelijk kan u dit waarderen. En voor wie vorig jaar 11 november heeft gemist is er goed nieuws. Wij organiseren voor hen een speciale terugkomdag op 14 november (zie hieronder). En tenslotte wordt ons bestuur vernieuwd met de komst van drie nieuwe (vrouwelijke) bestuursleden. Veel leesplezier,
Wim Goderis, uw voorzitter

1. Onze terugkomdagen 2020 - 2021

Het wordt druk in november. Op 11 november is er onze reguliere terugkomdag voor wie dit jaar 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60 enz. geleden het college verliet. Inschrijven kan nu al. Klik op de link. 14 november wordt dan de terugkomdag van vorig jaar. Voor wie de laatste negen jaar het college heeft verlaten volgt op 20 november een grootse terugkomavond. Hiervoor krijgt u nog een mailke. Hieronder info over uw terugkomdag:

inschrijven 11 november inschrijven 14 november
klik hier voor info over onze terugkomdagen (prijzen, formules enz.)
2. Enkele korte berichten
Play video
  • Ons bestuur wordt vernieuwd met de komst van drie nieuwe leden. Na publicatie in het Staatsblad wordt onze vereniging opnieuw wat vrouwelijker, logisch als u weet dat sinds 1994 ook meisjes welkom zijn in ons college. Vandaag is ongeveer 50% van de leerlingen van het mannelijk geslacht. Worden lid van het bestuur: Eva Stael (directie), Carla Obin (directie) en Lise Vermeersch (uitgangsjaar 2009 GWI, advocate).
  • Thomas Withouck (uitgangsjaar 2005) was even te gast in het spelprogramma 'Blokken'. Spijtig, maar hij hield het maar drie afleveringen uit en dat in tegenstelling tot Karel Cappelle (uitgangsjaar 2011) die vorig jaar zelfs de seizoensfinale kon winnen.
  • Bart Geryl, godsdienstleraar in het Klein Seminarie van 2002 tot 2015, en tot voor kort pastoor in Harelbeke nam ontslag uit het priesterambt om persoonlijke redenen. Hij zou opnieuw les geven in Oostende, zijn geboortestreek.
  • In juni zwaaiden 126 leerlingen definitief af in ons college. Waar vroeger bijna iedereen koos voor een universitaire opleiding aan de KULeuven of Katholieke Hogescholen zoals Hantal (Vives…) kiezen nu meer leerlingen voor de UGent. 27 leerlingen kozen voor de richting geneeskunde/tandarts. Zij namen deel aan het toelatingsexamen van 6 en 7 juli. 15 onder hen waren geslaagd...Proficiat!  De andere 12 kandidaten kozen voor een andere richting en/of willen een twee kans volgend jaar wagen.
  • Professor Mathieu Vinken (uitgangsjaar 1996 MWE) is een wereldautoriteit op het vlak van onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van leverziektes. Naast zijn werk aan de VUB is hij ook gastdocent aan de universiteit van Sao Paulo (Brazilië). In volgend filmpje geeft hij uitleg over één van zijn projecten.
Play video
  • Stephen Lodewyck (uitgangsjaar 1994 ECO) werd op 1 augustus de nieuwe directeur van het In Flanders Fields Museum Ieper. Stephen is licentiaat in de politieke wetenschappen en was al langer aan de slag bij Westhoek (Provincie West-Vlaanderen). Hij was projectmanager van het programma 'Feniks, de wederopbouw van de Westhoek na WOI' en was tevens programmacoördinator van '100 jaar Groote Oorlog in de Westhoek'. Wij wensen hem het allerbeste met deze nieuwe uitdaging.
  • Merel Lefevere, uitgangsjaar 2003 GLA, werd vorig jaar aangesteld als adjunct-directeur in ons college in opvolging van Dries Bekaert. Zij verlaat nu het Klein Seminarie om opnieuw les te geven, haar passie. Wij wensen haar veel succes met deze nieuwe carrièreswitch.
  • Herman De Jonckheere, uitgangsjaar 1978 ECO, nam na 40 jaar afscheid van de Prizma Scholengemeenschap in Izegem. Als een Dadizelenaar was hij sinds 2004 coördinerend directeur van Prizma. Net voor zijn pensioen kon hij nog de eerste steen leggen van de nieuwbouw in Izegem. Nu heeft hij volgens eigen zeggen tijd voor zijn oude hobby's, klussen, gitaar spelen, fietsen en tuinieren.
  • Meester Jef Vansteeland, uitgangsjaar 1978 WEB, heeft na 40 jaar afscheid genomen van zijn Sint-Pietersschool in Emelgem. In 1978 trok hij naar Brussel om aan de normaalschool Sint-Thomas zijn diploma te halen van onderwijzer. Hij bracht ook muziek in zijn klas. Nu gaat meester Jef genieten van zijn pensioen in Rumbeke.
Lees meer

Lieve Bataillie, lerares Nederlands-Engels, ging op 1 april met pensioen. Zij was al sinds 2000 lerares in ons college. Wij wensen haar een vreugdevol pensioen.

Philippe Baert, leraar Frans, was al sinds 1994 verbonden aan ons college. Een warme leraar ging op 1 mei met pensioen. Het allerbeste gewenst.

Patrick Coghe, leraar Frans, verliet op 1 sept. 2021 ons college om te genieten van een verdiend pensioen. Patrick is oud-leerling (uitgangsj. 1978) Al sinds 1981 was hij actief in ons college. (broer van Geert) Wij wensen hem het allerbeste

Dirk Huvaere met pensioen...😏
Dirk, afkomstig uit Ardooie en geboren in 1957 wordt dit jaar 64 jaar en vond het tijd om nu te genieten van zijn pensioen na een carrière van ruim 40 jaar in ons college. Hij begon zijn loopbaan als opvoeder in mei 1981, halftijds op het internaat van de lagere Landbouwschool, halftijds op het hoger internaat van de Tuinbouwschool. Na een intermezzo als ‘huismeester’ van de Landbouwschool werd hij tien jaar later beheerder internaat in het Klein Seminarie. Als stafmedewerker logistiek bij de vzw SGSM (Scholengemeenschap Sint-Michiel), Campus Klein Seminarie-Vabi was hij o.a. verantwoordelijke voor de keuken- en onderhoudsploeg dames. Daarnaast verzorgde hij jarenlang een nauwgezette verslaggeving van de directieraad Klein Seminarie en het Comité Preventie en Bescherming op het Werk van de Campus. Zijn sportieve aard kon hij kwijt als enthousiast medewerker van de stuurgroep Dwars over de Mandel wat betreft sponsordossier en catering. Wij wensen hem nog vele jaren in goede gezondheid in de Meersbloemstraat te Beveren. Zijn zoon Ewoud (uitgangsjaar 2015) en dochter Nele (uitgangsjaar 2014) zijn oud-leerlingen.

3. Dichters, Denkers, Durvers

Naar aanleiding van het 200 jarig bestaan van ons college, schreef Johan Strobbe een lijvig boek over ons college met als titel "200 jaar Dichters, Denkers en Durvers". (nog altijd te koop in het secretariaat). Wij durven deze titel gebruiken voor deze rubriek om enkele oud-leerlingen in de kijker te zetten. In deze vaccinatietijden hebben wij even aandacht voor oud-leerlingen, actief in de pharmawereld. Hier is een samenvatting van ons opzoekingswerk:  
Hanne Herman, uitgangsjaar 2008 GWI, behaalde in 2014 een master in de biowetenschappen. Al bijna zeven jaar werkt zij bij Pfizer (Puurs) waar zij een team leidt van een chemisch labo. Annelien Verbeke, uitgangsjaar 2013 WWI, behaalde aan de KULeuven een master in de bio-wetenschappen, meer specifiek menselijke gezondeheidswetenschappen. Sinds 2018 werkt zij ook bij Pfizer als 'quality specialist operations'. Tijdens haar studies was zij even als erasmus-student in Wenen.
Charlot Casteleyn, uitgangsjaar 2011, behaalde eveneens aan de KULeuven een master in de biowetenschappen. Al vijf jaar is ook zij aan de slag bij Pfizer waar ze ondermeer verantwoordelijk is voor het valideren van kwaliteitsregelgeving. Of ook zij met corona iets te maken is ons niet bekend.
Bij Johnson&Johnson (Beerse) vonden wij ook drie oud-leerlingen. Jan Bertrand, uitgangsjaar 2004 WWI, behaalde in 2009 een master in de handelswetenschappen aan de KULeuven. Hij studeerde ook aan de Polytechnica Czestochowa en als erasmusstudent in Poitiers. In 2012 ging hij aan de slag bij Janssen als financieel analist. Vorig jaar werd hij er financieel directeur.
Kristof Kimpe, uitgangsjaar 1995, studeerde af aan de KULeuven als master in de scheikunde, gevolgd door een doktoraat, voltooid in 2003. Na een paar jobs bij ondermeer Glaverbel en Umicore, ging hij tien jaar geleden aan de slag bij Johnson&Johnson als hoofdonderzoeker.
Louis De Muynck, uitgangsjaar 2002, is dokter in de neurobiologie en neurowetenschappen (KULeuven) en ging in 2015 aan de slag bij Janssen Pharmaceuticals als hoofdonderzoeker voor nieuwe medicijnen neurowetenschappen. Tenslotte konden wij twee oud-leerlingen vinden bij GSK (Waver). Karel Hespel (uitgangsjaar 2008) behaalde aan de KULeuven een master in medicijnontwikkeling en een master in de industriële pharmacie. In 2015 volgde hij een cursus aan het Massachusetts Institute of Technology. Tot in 2015 werkte hij bij Janssen Pharmaceuticals om daarna als technisch projectleider aan de slag te gaan bij GSK.
Servaas Carbonez, uitgangsjaar 1996, studeerde af als apotheker aan de Gentse Universiteit. Na een jaar bijkomende studies aan de Swansea University (Groot-Brittanië) kwam hij in 2008 bij GSK terecht, waar hij nu directeur is van de dienst 'global regulatory affairs'.

Durvers...Arnaud Vandeputte (uitgangsjaar 2008 LWE) en zijn broer Gauthier (uitgangsjaar 2004 EMT) zetten een familietraditie van horlogemakers verder. In 1886 startte hun betovergrootvader, Jules, een juwelierszaak in de Ooststraat. 135 jaar later openden de twee broers hun eigen zaak in de Arme Klarenstraat genoemd naar Jules.  "Jules & Fils" is de naam waaronder Arnaud en Gauthier horloges ontwerpen en dat in bijberoep. De productie zelf gebeurt in Duitsland. Arnaud heeft rechten gestudeerd in Leuven en volgde daarna nog de fiscale hogeschool in Brussel. Hij werkt als btw-raadgever bij Deloitte. Gauthier heeft een master in international business (Lessius) en werkt bij de firma Plouvier Transport NV (binnentankvaart).
Wij wensen hen veel succes met deze wel zeer originele zaak. www.jfmoonphase.com

En van dichters gesproken: Dirk Demuynck, uitgangsjaar 1987 LGR, is CEO van zijn uitgeverij 'Witsand Uitgevers' in Antwerpen.  In volle coronacrisis schonk hij vorig jaar aan alle leerkrachten van het college het boek 'Veerkracht in onderwijs' van Anja Copejans, (463 blz) die het onder meer heeft over meertaligheid, diversiteit, perfectionisme, prestatiedruk, talenten enz. Het boek is nog steeds te koop in de betere boekhandel.
Kevin Breyne, uitgangsjaar 1998 LMT, bracht bij Bibliodroom een boek uit over Kortrijk in de Eerste Wereldoorlog. Kevin is licentiaat Germaanse Talen (KULeuven) en werkt al sinds 2003 als leerkracht Nederlands en Engels in de RHIZO Lifestyle- en Sportschool in Kortrijk. Sinds 2013 is hij ook een gediplomeerde gids, nu bij de vzw Bellewaerts. U kan Kevin ook boeken als gitarist bij de rockcoverband 'Bottled in Belgium' maar hij treed ook solo op.

Read More
4. Uit ons archief (foto's van toen)...

Ons fotoarchief bevat meer dan 10 000 foto's, maar bepaalde foto's kunnen wij niet direct lokaliseren. Hier een warme oproep om ons te laten wie op de onderstaande foto staat en bij welke gelegenheid deze foto werd genomen. Stuur ons een mailke:   info@oudleerlingenksr.be 

Wij kregen nogal wat reacties op de onbekende foto van onze vorige nieuwsbrief nr. 18.  Deze foto zou zijn genomen in Barcelona in 2012. Velen herkenden volgende oud-leerlingen: v.l.n.r. Charlotte Depessemier, Loes Hubrecht, Janus Verlaeckt, Karen Baert en Sien Vandewiele, allen van het uitgangsjaar 2012.

nieuwsbrief 18
5. In Memoriam

Met spijt hebben wij afscheid genomen van volgende oud-leerlingen:
-
Jacques Seynhaeve, uitgangsjaar 1952 ECO, geboren te Roeselare op 19 oktober 1933 en overleden in Ieper op 21 januari 2021. Jacques was gewezen zaakvoerder van Aannemingen Seynhaeve BV.
- Frans Carron, uitgangsjaar 1953 LGR, geboren te Hooglede op 10 juni 1933 en thuis in Ingelmunster overleden op 28 mei 2021. Frans was gewezen gemeenteraadslid Ingelmunster en stichter van pluim-veeslachterij Carron.
- Joseph Veryser, uitgangsjaar 1962 WEA, geboren te Roeselare op 24 juni 1942 en thuis overleden te Gits op 1 februari 2021. Joseph was bakker in Gits.
- John Goddeeris, uitgangsjaar 1963 WEA, geboren te Roeselare op 26 juni 1946 en in het ziekenhuis AZ Delta overleden op 24 februari 2021. Hij volgde het regentaat Germaanse talen in Sint-Niklaas en was jarenlang leraar aan de VMS Roeselare.
- Johan Bourgeois, uitgangsjaar 1972 LWE, geboren in Roeselare op 14 juli 1953 en er thuis onverwacht overleden op 2 apri 2021.
- Carl Billiet, uitgangsjaar 1954 LGR, geboren te Roeselare op 18 januari 1934 en thuis in Boezinge overleden op 5 juni 2021.
- Pascal Vandaele, uitgangsjaar 1968 LWE, geboren te Ledegem op 19 april 1949 en overleden in het ziekenhuis AZ Delta op 24 juni 2021. Pascal was een zeer gewaardeerd veearts.
- Guido Fossez, uitgangsjaar 1956 LGR, geboren te Roeselare op 13 mei 1937 en er onverwachts overleden op 14 maart 2021. Guido was journalist bij Roularta en was eindredacteur van het weekblad Knack. Hij studeerde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde en verbleef een tijd in Congo.
- Frank Vandewiele, uitgangsjaar 1978 LWI, geboren te Roeselare op 10 juni 1960 en overleden te Vilvoorde op 30 april 2021. Frank was IT architect bij IBM.
- Marcel Huyghebaert, uitgangsjaar 1950 ECO, geboren te Roeselare en te Lokeren overleden op 23 april 2021. Marcel woonde al jaren in Zele.
- André Detailleur, uitgangsjaar 1945 ECO, geboren te Roeselare op 30 april 1926 en er overleden op 15 mei 2021. André was jarenlang gevolmachtigd zaakvoerder-beheerder van het Gildebrood Roeselare.
- Carlos Coussée, uitgangsjaar 1956 LGR, geboren te Roeselare op 16 juli 1937 en er overleden in het WZC De Zilverberg op 21 april 2021, gesterkt door de ziekenzalving. Carlos was architect van opleiding en oprichter van de bvba B.A.U. architectenbureau Carlos Coussée.
- Paul Lievens, uitgangsjaar 1961 ECO, geboren te Roeselare op 2 juni 1942 en er overleden op 10 april 2021. Paul was aannemer op rust van BVBA Lievens. Hij was ook een keramist in hart en nieren.
- Bart De Man, uitgangsjaar 1969 LGR, geboren te Roeselare op 8 september 1950 en er overleden in het WZC De Zilverberg op 3 april 2021. Bart studeerde rechten aan de UGent en daarna aan de Fiscale Hogeschool in Brussel. Hij was zijn hele carrière zelfstandig accountant-belastingsconsulent. Hij was ook secretaris van het comité "Honderd jaar De Groote Stooringe".
- Herman Plets, uitgangsjaar 1950 LGR, geboren te Roeselare op 26 juni 1932 en er thuis in Rumbeke overleden op 6 maart 2021. Herman was een zeer bekend leraar      
- Eric Maddens, uitgangsjaar 1953 LGR, geboren te Roeselare op 20 december 1934 en er thuis overleden op 23 december 2020, gesterkt door de ziekenzalving. Eric was niet alleen zelfstandig kinesitherapeut maar ook licentiaat Lichamelijke Opvoeding aan het VTI in Roeselare.
- Ghislain De Potter, uitgangsjaar 1945 LGR, geboren te Sint-Eloois-Vijve op 15 mei 1925 en in het Sint-Andriesziekenhuis te Tielt overleden op 13 februari 2021. Ghislain was voorzitter van de Sint-Elooisgilde en gewezen bestuurslid van de kerkfabriek in Wakken.
- Bert Verbeke, uitgangsjaar 1966 WEB, geboren te Roeselare op 15 december 1947 en er overleden op 16 april 2021.
- Jackie Herremans, uitgangsjaar 1963 ECO, geboren op 26 januari 1944 en overleden op 26 april 2021. Jackie had een eigen schoenwinkel.
- Jozef Depla, uitgangsjaar 1958 WEA, geboren op 7 januari 1939 en overleden in het ziekenhuis AZ Delta op 9 juli 2021 ten gevolge van een hersenbloeding. Joseph was mede-oprichter van de garage Denolf en Depla, nu Garage Hans Depla.
- Jeroom Beernaert, uitgangsjaar 1941 LGR, geboren op 10 december 1923 en overleden in Roeselare op 15 maart 2021. Jeroom was een zeer bekend advocaat.
- Roger Sioen, uitgangsjaar 1954 LGR, geboren te Passendale in 1935 en overleden te Ieper op 18 november 2020. Roger was een tijdlang bediende bij de KBC maar na zijn huwelijk runde hij te Ieper een winkel in mannenkledij.
- Eric Pinket, uitgangsjaar 1964 LWE, geboren in Passendale op 10 januari 1946 en ten gevolge van een coronabesmetting in het ziekenhuis AZ Delta overleden op 7 mei 2021. Eric was 30 jaar lang de eind-redacteur van De Weekbode Roeselare.

Een overlijden vergeten, neem met ons contact via volgende link:

 Contact us

Jos Depondt  secretaris
oud-leerlingenbond Klein Seminarie Roeselare vzw
Zuidstraat, 27   8800  Roeselare   tel. 051 20 16 46
www.oudleerlingenksr.be
info@oudleerlingenksr.be
Wij zijn ook op facebook en youtube

facebook Website Youtube

 

 

We sent out this message to all our alumni
If you want more information about our privacy policy, please visit this page.

If you no longer wish to receive these emails, simply click on the following link Unsubscribe.

©2021 Oud-leerlingenbond Klein Seminarie Roeselare vzw. All rights reserved.