Oud-leerlingenbond Klein Seminarie Roeselare vzw

Nieuwsbrief n° 16 - januari 2020    info@oudleerlingenksr.be 

Geachte, 
Beste,  
 

Uw oud-leerlingenbond wenst u en uw familie een gelukkig en gezond 2020, zonder zorgen. Onze vereniging telt nu meer dan 10 000 leden, waarvan meer dan de helft deze nieuwsbrief ontvangen via e-mail. Kent u klasgenoten van toen die onze nieuwsbrief niet ontvangen, laat ons iets weten...Ook dit jaar gaan we op uitstap, dit keer naar de Plantentuin van Meise (zie verder), waar een oud-leerling directeur- generaal is,  en natuurlijk volgen dan in november de traditionele terugkomdagen.
Opnieuw een jaar om naar uit te kijken. Uw volgende terugkomdag is ...  

Alvast veel leesplezier,
Wim Goderis, uw voorzitter 

Inhoud                                                                                                                                      
    1. Rechtzetting vorige nieuwsbrief...  
  2. Enkele korte berichten
  3. Bedevaart naar Dadizele...
  4. Afscheid van een groot mens
  5. Uit ons archief
  6. Een oud-leerling in de kijker
  7. In Memoriam
   
 
 1. Rechtzetting...                                                                                                                   

 Door verkeerde bronnen te raadplegen, slopen enkele foutjes in onze vorige nieuwsbrief in verband met de verkiezingsuitslagen. Zo haalde Filip Watteeuw (uitgangsjaar 1981) 7172 voorkeurstemmen als lijstduwer voor het Vlaams Parlement. Filip blijft schepen in Gent.  Tom Meeuws (uitgangsjaar 1998) kreeg meer dan 8000 voorkeurstemmen voor de federale verkiezingen maar hij blijft schepen in Antwerpen. En tenslotte werd Andries Gryffroy (uitgangsjaar 1981) wel herverkozen met 7639 voorkeurstemmen voor het Vlaams Parlement. Hiermee is Andries voor het ogenblik onze enige oud-leerling in het Vlaams Parlement... een goed idee misschien voor onze uitstap volgend jaar.  

2. Enkele korte berichten                                                                                                            

Het was even slikken toen het nieuws kwam dat onze oud-leerling, Père Lode Van Hecke, uitgangsjaar 1969, tot januari abt van de Abdij van Orval, door de Paus werd aangesteld als bisschop van Gent. Het is een grote eer voor ons college om opnieuw een bisschop in ons midden te hebben. (n.v.d.r. waarschijnlijk is hij nu de vijfde oud-leerling die bisschop werd - na Leo De Neckere, bisschop van New Orleans, Pieter Paul Lefevere, bisschop in Philadelphia, Joannes Faict, voormalig superior en bisschop van Brugge en Petrus De Brabandere, bisschop van Brugge).
Wij wensen hem het allerbeste met deze nieuwe uitdaging en hopen hem nu wat meer te zien in zijn Roeselare. 

Brecht Decaestecker, uitgangsjaar 1997 LWI, is de nieuwe hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws. Na zijn studies aan de Gentse Universiteit volgde hij nog een master journalistiek aan de Erasmushogeschool in Brussel. Hij was onder meer actief als reporter bij Menzo, De Vrije Pers, Humo, De Morgen en het Nieuwsblad. Met deze ervaring werd hij in 2016 hoofd-redacteur Digitaal bij de VRT-Nieuwsdienst. Vanaf januari wordt hij dus nu de hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws. Hartelijk proficiat en wij wensen hem het allerbeste met deze nieuwe carrière.

Dokter Hans Kluge, uitgangsjaar 1986 LWI, werd vorig jaar aangesteld als nieuw Europees directeur bij WHO (World Health Organisation) Hans startte zijn carrière als huisarts, was ook actief bij Artsen Zonder Grenzen. De laatste tien jaar was hij directeur van het departement gezondheidssystemen bij de WHO/Europe. Hans was de enige van de zes kandidaten die de vier officiële talen van the WHO/Europe machtig was: Frans, Engels, Duits en Russisch. (n.v.d.r. Hans is gehuwd met een Russische)... Een dikke proficiat !
_______________________________________________________________________________________

Toelatingsexamen dokter/tandarts: ons college scoort zeer goed bij deze examens. Vorig jaar hebben 22 oud-leerlingen deelgenomen aan de toelatingsexamens. 11 waren geslaagd, wat 50% is. Het Vlaams gemiddelde was dat jaar 22%. Voor onze enquête kregen we van een viertal oud-leerlingen, die in Dadizele (zie verder) gemeld hadden voor arts te kiezen, helaas geen respons. Klein detail: één oud-leerling nam deel aan het examen voor arts en voor tandarts. Hij was geslaagd voor tandarts. Een dikke proficiat aan onze oud-leerlingen. Vroeger, veel vroeger, werden de examenresultaten gepubliceerd in ons tijdschrift 'Eertijds' en het tijdschrift voor de ouders: 'Contact'. Helaas, dit mag niet meer, maar statistieken mogen wel nog. Vandaar...
_______________________________________________________________________________________
Onze jaarlijkse uitstap woensdag, 15 april: Dit jaar bezoeken we de Plantentuin van Meise, waar Steven Dessein (uitgangsjaar 1994 Latijn-Wetenschappen) directeur-generaal is. Na een ontbijtje komt Steven zelf om wat uitleg te geven over zijn plantentuin. Daarna volgen we de gids voor een rondleiding en rijden we met een treintje het terrein af. Na een uitgebreide lunch in de Orangerie van de plantentuin gaan we de brouwerij Palm bezoeken op een boogscheut van Meise. Eerst krijgt u daar een kort filmpje te zien, daarna volgt een rondleiding in de brouwerij zelf, gevolgd door een bezoek aan de beroemde paarden van Palm, de stoeterij. Afsluiten doen we natuurlijk met een proeverij.
Prijs: 60€/persoon alles inbegrepen.  Vertrek om 8.00u in het college. We zijn terug thuis rond 18.00u.

Inschrijven door een mailke naar info@oudleerlingenksr.be of een telefoontje naar 051 201646.
De eerste vijftig ingeschrevenen gaan met ons mee.  (
uw partner is ook welkom)
Inschrijven kan vanaf nu... wees er vlug bij. Het wordt weer een plezante dag.


Het oudste lid van onze Oud-leerlingenbond wordt in mei dit jaar 100 jaar. E.H. Cyriel Moeyaert is de enige nog in leven van zijn wonderklas, het Latijn-Griekse uit 1939. Hij werd geboren op 23 mei 1920 en woont nog altijd thuis in Watou. Meer volgt in onze volgende editie. Wij wensen hem alvast nu al een zeer prettige verjaardag.


En om af te sluiten nog een tip voor een nieuwjaarsgeschenk: 100 historische Roeselarenaars is het derde deel van de trilogie, na honderd herkenbare Roeselarenaars en honderd heerlijke Roeselarenaars. Het laatste deel omvat het levensverhaal van vele oud-leerlingen. Het boek is te koop in de betere boekhandel en de opbrengst ervan gaat naar twee sociale doelen, de vzw Onze Kinderen en het Mannahuis. Sterk aanbevolen, ook de eerste twee delen zijn de moeite waard.

Volg het reilen en zeilen van uw college op volgende facebook pagina:

https://www.facebook.com/KleinSeminarieRoeselare/

3. Bedevaart naar Dadizele...  (2)                                                                                                

Vele oud-leerlingen herinneren zich de jaarlijkse bedevaart naar Dadizele, waar de laatstejaars hun studiekeuze bekendmaken. De allereerste bedevaart vond plaats op 12 juni 1862. Van Daniël Hoflack (retorica 1956), jarenlang leraar geschiedenis in het ASO en het hoger onderwijs, kregen we een ellenlange brief over zijn bedevaarten naar Dadizele. Daniël, afkomstig uit Zonnebeke, woont nu in Herent bij Leuven. Lang voor zijn tijd vonden de bedevaarten plaats op Sinksenmaandag met als gevolg dat de internen in het college moesten blijven met Pinksteren. Vanaf 1950 werd dit de donderdag na Pinksteren. Vandaag is dit de dag voor O.-L.-Heer Hemelvaart. "Vanaf 5.00u 's morgens stapten wij in rijen van zes per afdeling over de Meenseroute bij het lezen van de rozenkrans met per afdeling een surveillant en achteraan de overige priesters-leraars. Er was ook een bezemwagen, een groene vierwielkar, getrokken door één paard en op de bok de boer van de toenmalige collegeboerderij. Die wagen was volgeladen met manden en bakken met voorafgeboterde pistolets. Ja, de wet op het nuchter-zijn voor de communie werd toen nog strikt gerespecteerd."  In de basiliek werd dan een plechtige mis met vijf priesters opgedragen bij het zingen van enkele Marialiederen. De superior sprak een homilie..."maar daarvan herinner ik me niets meer". Na het ontbijt volgde het meedelen van de studiekeuze van de laatstejaars. En dan kon men wedden. "Tijdens het derde trimester kon iedereen weddingschappen afsluiten. Voor vijf frank kon je wedden. Bij een juiste keuze kon men dan 20 frank verdienen". Vandaag wordt een boekje uitgegeven met de studiekeuze dat nog steeds wordt opgeborgen in ons archief. "In mijnen tijd werd de studiekeuze afgeroepen op het marktplein van Dadizele vanop het balkon van de belangrijkste dorpsherberg...pastoor, Scheutist, advocaat, dokter, ingenieur enz. en dan nog wat rondlopen in het Dadipark dat toen pas opgericht was. Later, ja, met de trein terug naar Roeselare...".
En vanaf 1997 deden de eerste meisjes hun intrede in het college en mochten ook zij mee naar Dadizele. Alleen spijtig dat het traditionele lied "Liefde gaf u duizend namen" niet meer wordt gezongen. Ter informatie: vandaag zijn er in het Klein Seminarie zo'n 50% meisjes. En zo besloot Daniël zijn verhaal met "superior André Duforret zou het moeten weten, meisjes in het college, hij draait zich om in zijn graf."


Een foto uit het college-archief van de jaren negentig... op naar Dadizele...met meisjes. 
 

4. Afscheid van een groot mens...                                                                                      

Kris Pouseele nam eind december afscheid van zijn college, na 25 jaar als directeur, de eerste leek na de zo vele superiors van toen. Hij was 39 jaar jong toen hij 25 jaar geleden de zware taak op zich nam om het Klein Seminarie te leiden. Toen was hij al 17 jaar actief als lesgever aan het Sint-Lodewijkscollege in Brugge. Zijn humaniora volgde hij bij de paters Oblaten in Waregem en studeerde daarna klassieke filologie aan de de Gentse Rijksuniversiteit. In Brugge gaf hij lessen Latijn, Grieks, Antieke Cultuur en Wijsgerige Stromingen. Hij was daar ook actief bezig met pastoraal werk, het jeugdmuziek 'Ons Dorado' en het schooltoneel.

Vanaf het begin van zijn mandaat in Roeselare was hij actief betrokken bij de activiteiten van onze oud-leerlingenbond. Hij heeft geen enkele 11 november gemist. Maar tijdens zijn mandaat was hij niet alleen een bruggenbouwer tussen leerkrachten en leerlingen, maar ook bouwmeester. Hij zorgde onder meer voor een nieuwe turnzaal, een nieuwe vleugel voor wetenschappen, een nieuwe keuken en vernieuwde refter, en bij de komst van de eerste meisjes moesten de toiletten ook worden aangepast. Binnenkort volgt een nieuwe vleugel voor het internaat. En als de kers op de taart was er de restauratie van onze kerk, na een papierwinkel van maar liefst 18 jaar. En hij kon ook feesten... met volle teugen werd feest gevierd naar aanleiding van het 200-jarig bestaan van uw en zijn college in 2006. Ook bij de viering van het 50-jarig bestaan van onze vereniging was hij erbij. En dat hij ook nog kon zingen bewees hij vorig jaar bij de vespers, ter gelegenheid van de opening van de gerestaureerde Sint-Augustinuskerk van het college...a-capella samen met Dries Bekaert, adjunct-directeur, Luk Anseeuw, Johan Vandevelde en Stefaan Debever. Mooi voor het oor, voor het hart. Wij weten niet of daar opnames van bestaan.

Kris, gehuwd met Marita Bossuyt is vader van drie kinderen en opa van vier kleinkinderen.  Wij wensen hem en zijn echtgenote het allerbeste met zijn welverdiend pensioen en hopen hem toch nog terug te zien op 11 november, samen met zijn vele duizenden oud-leerlingen die hij op het einde van het zesde jaar veel succes wenste met de verdere studies.


(Foto : Jos Depondt)

5. uit ons archief... wie herkent zich op deze foto                                                                   

Ons digitaal archief omvat meer dan 10 000 foto's. Maar sommige foto's kunnen wij niet direct thuisbrengen. Op onze foto van de vorige nieuwsbrief kregen wij een aantal reacties. Zo schreef Amber dat deze foto dateert uit september 2011, genomen tijdens de klassencompetitie voor de eerstejaars. Hij herkende Emma Wynendaele, Ine Mommens, Hanne Moerman, Janne David, Kaat Verschuere, Jolien Lapauw en Morgan Alleman. Ook van Filip en Ines kregen wij dezelfde informatie. Filip meldde ons dat Morgan Alleman tijdens dat schooljaar het college had verlaten om haar secundair af te maken bij het VMS. Dank voor de vele reacties.


Misschien kan u reageren op onderstaande foto. Weet iemand nog wie, waar en wanneer?
Reacties kan u doormailen naar info@oudleerlingenksr.be   Met dank.

 
(moet een foto zijn van het jaar 2000 of vroeger)

6. Oud-leerling in de kijker                                                                                                          

Hij was in Roeselare voor enkele weken op bezoek bij zijn moeder. Wij konden hem dan ook hier interviewen,   Luc Esprit (uitgangsjaar 1980 LWE), al meer dan 20 jaar pastoraal werker in Mexico: bijbelpastoraal en sociale pastoraal. 
Luc, geboren in Roeselare in 1962, studeerde na zijn collegejaren godsdienstwetenschappen in Leuven en daarnaast ook nog iets praktisch: Spaans, dat hij in Taizé tijdens een stille week leerde kennen evenals - enkele jaren later -  zijn toekomstige Mexicaanse vrouw, precies één maand voor zijn vertrek naar Chili voor pastoraal werk na twee jaar godsdienstles te hebben gegeven aan het VTI in Waregem.  In de Chileense stad Copiapó werkte hij zes jaar 
als NGO-coöperant bij Belgische Franciscanen , hij leefde er de eerste twee jaar alleen, daarna met Celina, psychologe en eveneens actief xx in de pastoraal, met wie hij in Mexico huwde. In Chili werden hun twee kinderen geboren, Melina en Diego. Daarna vertrokken zij allemaal naar Mexico, meer bepaald naar de stad Tehuacan ("Vallei van de Goden") in het arme zuiden. 

Mexico is en blijft een gevaarlijk lageloonland, misschien niet voor de toeristen maar wel voor de inwoners. Ook de stad Tehuacan blijft daarvan sinds enkele jaren niet meer  van gespaard. Drugs zijn er één van de voornaamste oorzaken van evenals de bijna onmogelijkheid om nog te emigreren naar de Verenigde Staten. "Zelf kom ik 's avonds niet buiten als het niet moet. Ik rijd ook niet rond met een grote SUV."   

In Mexico is zowel kwalitatieve gezondheidszorg als gedegen onderwijs een lucratieve commerce, waarvoor zeer veel moet betaald worden. "Toen mijn kinderen naar school gingen, kreeg ik de vraag van de school om lessen Frans te geven...wat ik tien jaar heb gedaan, zodat ik geen of weinig schoolgeld diende te betalen. Daar wisten ze lang niet dat mijn moedertaal geen Frans was, maar ik trok mijn plan met Frans lesmateriaal dat ze toen gebruikten in de lagere school van Beveren en in het middelbaar van het Klein Seminarie, met de nodige aanpassingen. Luc geeft ook les aan het grootseminarie en nog een beetje Frans aan een universiteit, terwijl zijn vrouw werkzaam is als hypnotherapeute. 

" 'Pour vivre heureux, vivons cachés ' , is mijn levensmotto, vooral in Mexico." "Wij hebben thuis in Tehuacan kerst gevierd, met zo'n 70 vrienden en familieleden. Vorig  jaar konden wij ook ons eerste kleinkind  verwelkomen, Renata Solange, die samen met haar ouders apart wonen in een studio die ik voordien heb laten bouwen achter ons huis. Zo kunnen wij dagelijks genieten van het wonder van onze opgroeiende kleindochter".  

(foto)

Tijdens ons twee uur durend gesprek was ik vooral aangenaam verrast over het enthousiasme waarmee Luc zijn levenswerk toelichtte. Hij is werkelijk vol van de Bijbel en vindt inspiratie om o.m. zijn wekelijkse bijdrage te schrijven om levenservaringen te belichten vanuit het zondagsevangelie. Hier zouden wij hem 'diaken' noemen, maar in het bisdom Tehuacán zijn er geen diakens... "Het voordeel van deze nieuwe pastorale aanpak " zegt hij, "is dat het nu ook mogelijk is om via Whatsapp in voeling te blijven met mensen die we zelfs maar enkele keren hebben ontmoet in hun vaak gevaarlijk te bereiken arme dorpen, gewoonlijk op uitnodiging van de parochiepriester".   De voorbije jaren ging hij op retraite in Orval, dat hij beschrijft als een "oase van rust en groen" in contrast met het warme, droge Tehuacán en de kurkdroge woestijnstad Copiapó".

"Ik heb zeer goede herinneringen aan leraar Paul Thoen, maar ik heb wel spijt dat ik geen Latijn-Grieks heb gevolgd, maar ja, gedane zaken nemen geen keer, met Grieks erbij zou het gemakkelijker zijn om de bijbelse teksten beter te begrijpen".  

Wij wensen Luc en zijn familie het allerbeste en graag tot eens in zijn college en we danken hem voor zijn tijd op de redactie van deze nieuwsbrief. 

Wie Luc financieel wil steunen kan een bijdrage storten op de rekening van het Lievens-Vynckefonds vzw BE18 4675 0254 5165 met vermelding: "voor Luc Esprit". Voor giften vanaf
40€ krijgt u een attest voor uw belastingen.

7. In memoriam...zij die ons hebben verlaten                                                                           


Met spijt hebben wij afscheid genomen van volgende oud-leerlingen :
 - Ludwig Casteleyn, uitgangsjaar 1959 WEA, geboren te Roeselare op 21 juni 1939 en overleden te Brussel op 26 februari 2019.
- Koen Verduyn, uitgangsjaar 1980 WEA, geboren te Roeselare op 7 mei 1962 en er onverwacht overleden op donderdag 8 november 2018. Koen was inspecteur bij de Rijkswacht.
- E.H. Georges Verhelst, geboren te Kachtem op 19 februari 1928 en er thuis overleden op dinsdag 1 oktober 2019. Georges was van 1955 tot 1973 subregent van de Latijnse.
- Jan D'Hoore, uitgangsjaar 1953, geboren te Wervik op 15 januari 1935 en er thuis overleden op 2 oktober 2019. Jan was dokter.
- Jonas Dejonghe, volgde enkele jaren secundair in het college, geboren te Roeselare op 7 februari 2000 en er na een slepende ziekte overleden op dinsdag 10 september 2019. Hij was vooral bekend als voetbalspeler bij Ksv De Ruiter.
- Ignace Maes, uitgangsjaar 1964 LGR, geboren te Roeselare op 28 april 1946 en overleden te Vilvoorde op 28 oktober 2019. Ignace was advocaat bij Baker & McKenzie in Brussel.
- Rogier Houvenaghel, uitgangsjaar 1950 LGR, geboren te Roeselare op 25 december 1930 en overleden te Woumen op 27 oktober 2019. Rogier was onder meer ere-schatbewaarder van de St.-Joris Schuttersgilde van Roeselare en lid van Vlas.
- Dirk Lambersy, uitgangsjaar 1971, geboren te Roeselare op 17 april 1952 en er overleden op 28 oktober 2019. Dirk was onder meer bestuurslid van de strafcommissie Roeselaars Minivoetbal.
- Antoin Decoene, uitgangsjaar 1954 ECO, geboren te Oekene op 24 april 1935 en overleden te Roeselare op donderdag 10 oktober 2019. Antoin verbleef al een tijdje in het rusthuis De Waterdam.
- Marc Vanhoutteghem, uitgangsjaar 1953 ECO, geboren in Oostnieuwkerke op 15 april 1934 en overleden in Kortrijk op 13 augustus 2019. Marc was goudsmid-juwelier in Zwevegem.
- Jozef Seurinck, uitgangsjaar 1957 LGR, geboren te Brugge op 2 september 1937 en overleden te Halle op 8 augustus 2019.
- Filip Driesens, verliet het college in 1983 LGR om naar de Sportschool te gaan in Meulebeke, geboren te Roeselare op 21 september 1956 en overleden te Beernem op 17 oktober 2019.
- Pauwel Kennes, uitgangsjaar 1959 WEA, geboren te Rumbeke op 27 januari 1940 en thuis te Sint-Martens-Latem overleden op op 29 augustus 2019.
- E.H. Georges Ghesquiere, geboren te Geluwe op 11 april 1925 en overleden te Dadizele op 6 november 2019. Georges was van 1951 tot 1966 subregent-leraar in het Klein Seminarie Roeselare en later pastoor in Dadizele en directeur van het Dadipark tot in 1989. Hij was ook pastoor in Slypskapelle.
- Pater Bernard Maes, uitgangsjaar 1963 LGR, geboren te Roeselare op 13 maart 1944 en overleden in Marahan, Davao City Fillipijnen. Bernard was Scheutist en medestichter van de congregatie in de Filipijnen. Hij was onder meer de broer van Ignace (zie hoger) overleden op 28 oktober 2019. 
- Pol Van Holm, uitgangsjaar 1961 LGR, geboren te Roeselare op 23 januari 1943 en overleden te Sint-Andries op 5 november 2019. Pol was jarenlang leraar Nederlands/Duits aan het VTI in Tielt.
- Luc Vanhaverbeke, uitgangsjaar 1962 LWI, geboren te Roeselare op 1 november 1943 en overleden te Brugge op 6 november 2019. Luc was in Damme boekhandelaar.
- Pieter Bostoen, uitgangsjaar 1945 LGR, geboren te Roeselare op 26 september 1926 en overleden te Gent op 2 november 2019. Pieter was ere-Raadsheer bij het Hof van Beroep te Gent.
- Pater Michel Wostyn, uitgangsjaar 1952 LGR, geboren in Lichtervelde op 25 januari 1932 en overleden in het Scheuthuis van Zuun op 26 november 2019. Michel was van 1959 tot 1973 missionaris in Congo-Kasayi.
- Herwig Demets, uitgangsjaar 1963 ECO, geboren te Menen op 5 januari 1944 en overleden te Roeselare op 11 december 2019. Herwig was een begaafd toneelspeler, onder meer bij De Vlaamsche Zonen in Rumbeke. Velen zullen zich Herwig herinneren als bedrijfsleider van de Werkplaats voor Aangepaste Arbeid en van Mariasteen in Gits. Hij was ergotherapeut van opleiding.
- Raymond Panneel, uitgangsjaar 1951 LGR, geboren te Klerken op 23 februari 1931 en te Roeselare overleden op 6 december 2019. Raymond was jarenlang adjunct-directeur van het VTI-Roeselare.
- Jean-Paul Monteyne, uitgangsjaar 1977 ECO, geboren te Roeselare op 13 april 1959 en er overleden op 8 september 2019. Jean-Paul was politiek actief bij de Open Vld van Staden.
- Gabriël 'Gaby' Verbeke, uitgangsjaar 1956 LGR, geboren in Beveren-Roeselare op 10 november 1937 en thuis in Kortrijk overleden op 7 september 2019. Gaby was van 1959 tot 1971 leraar aan de Land- en Tuinbouwschool te Roeselare, nadien aan het Sint-Amandscollege van Kortrijk.
- Gilbert Degryse, uitgangsjaar 1959 LGR, geboren te Roeselare op 17 augustus 1939 en er overleden op 18 december 2019.
- Roland Vandamme, uitgangsjaar 1963 ECO, geboren te Roeselare op 29 juni 1943 en er overleden op 31 december 2019. Roland was actief in de verzekeringswereld.
- Lucien Reynaert, verliet het college na het lager secundair in 1949, geboren te Roeselare op 8 oktober 1933 en er overleden op 22 november 2019. Lucien had zijn eigen carrosseriebedrijf.
- Marc Commeyne, uitgangsjaar 1956 WEA, geboren te Rumbeke op 3 oktober 1937 en overleden in het AZ Sint-Jan te Brugge op 22 augustus 2019. Marc studeerde voor industrieel ingenieur elektronica in Gent en begon zijn carrière bij Philips Roermond en Eindhoven. Later was hij hoofd van de productieontwikkeling bij Philips Roeselare. Hij was ook vanaf 1998 meester-molenaar bij de Werkgroep West-Vlaamse Molens.
- René Lammertyn, uitgangsjaar 1942 ECO, geboren te Roeselare op 2 januari 1925 en er overleden op woensdag 1 januari 2020. René was onder meer gewezen gewestvoorzitter van de Gezinsbond in Roeselare en werkte tot zijn zeventigste als boekhouder bij het West-Vlaams Tegelhuis.
- E.H. Lucien Vulsteke, uitgangsjaar 1952 LGR, geboren te Zonnebeke op 16 februari 1932 en overleden te Passendale op 11 januari 2020. Lucien was jarenlang leraar aan het St.-Jan Berchmanscollege te Avelgem en later pastoor in Passendale.
 
 
Een overleden oud-leerling vergeten? Stuur ons een mailke aub.


Eindredactie : Jos Depondt, secretaris. Deze mail werd verstuurd door onze secretaris.
Onze volgende nieuwsbrief in september.  Heeft u ook een leuk voorstel voor onze nieuwsbrief? Aarzel niet en stuur ons een berichtje. info@oudleerlingenksr.be  
                    

uitschrijfmodule....